Britse filosofen naar Rotterdam

Nieuws | de redactie
14 maart 2007 | De Faculteit Wijsbegeerte en het Erasmus Center for Early Modern Studies van de EUR zijn in 2007 gastheer en mede-organisator van de jaarlijkse conferentie van de British Society for the History of Philosophy (BSHP). Het is de eerste keer dat de Society haar conferentie buiten het Verenigd Koninkrijk houdt. Het thema is daarom de Brits-Nederlandse betrekkingen in de vroegmoderne tijd, 1500 – 1800. De keynote lezing wordt gehouden door prof. Mordechai Feingold, hoogleraar Geschiedenis aan het California Institute of Technology.Tijdens de conferentie zullen zesentwintig deskundigen uit binnen- en buitenland het thema op gevarieerde wijze aansnijden. Daarnaast is er een apart parallelprogramma verzorgd door 14 jonge nog niet gepromoveerde geesteswetenschappers die thema’s uit de geschiedenis van de wijsbegeerte in het algemeen zullen presenteren, dus niet noodzakelijk over het conferentiethema. Alle acht leden van de leerstoelgroep Geschiedenis van de Wijsbegeerte van de Faculteit der Wijsbegeerte van de EUR zullen hun medewerking verlenen.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK