Fontys wil erkenning fout OCW

Nieuws | de redactie
15 maart 2007 | Duale opleidingen voor docenten in de BVE-sector werden tot het uitbreken van de ‘hbo-fraude’ door OCW bekostigd. Vooruitlopend op de uitkomsten van het onderzoek werd de bekostiging van deze opleidingen bij Fontys echter gestopt, omdat het niet om reguliere hbo-opleidingen zou gaan.

De Commissie Schutte stelde vast dat dit een misverstand van OCW was en stelde de hogeschool op dit punt in het gelijk.

Fontys tekende bezwaar aan, maar moest de opleidingen per 2004 staken bij gebrek aan bekostiging. Inmiddels heeft ook de Commissie voor de Bezwaarschriften van OCW de hogeschool in het gelijk gesteld en zijn de studenten die in 2003-2004 ingeschreven waren alsnog bekostigd. OCW houdt echter vast aan de opvatting dat het hier niet om reguliere hbo-opleidingen gaat.

Bestuursvoorzitter Norbert Verbraak wil het hier niet bij laten zitten: “Wij hebben door deze hele gang van zaken een belangrijke opleiding die voorzag in het verminderen van het lerarentekort, moeten staken. Wij willen gewoon dat de minister van Onderwijs dat erkent. Dus vragen wij de rechter nu om een oordeel,” zo meldt hij op Fontysonline.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK