Het nieuwe thuiszitten?

Nieuws | de redactie
30 maart 2007 | De inventarisatie van klachten onder studenten over ‘nieuw leren’ als didactische aanpak binnen hogescholen door de LSVb leidt tot drie kernaanbevelingen aan de bewindslieden.
- Studenten en leerlingen moeten meer te zeggen krijgen over hun onderwijs. Vooral in het voortgezet- en middelbaar beroeps onderwijs ligt de oplossing voor de hand: een verplichte studenten- en leerlingenraad. De medezeggenschap moet versterkt worden.


– We vragen de minister om streng te controleren op de kwaliteit van de opleidingen, het aantal lesuren en de aard en mate van begeleiding die de studenten en scholieren wordt geboden.

– We moeten goed kijken naar de rol van de docent. Docenten moeten veel, veel beter (bij) geschoold, beoordeeld en betaald worden.

Er zijn acht instellingen fysiek bezocht, naast het analyseren van klachten die via een aanmeldformulier op het web waren binnengekomen bij de studentenbond. De meeste klachten daarvan gingen over “nutteloze lessen” en over een gebrek aan begeleiding of lesuren. De uitspraak “het nieuwe leren? Het nieuwe thuiszitten zul je bedoelen.” Was een van de gevleugelde die hierbij klonken.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK