Oudkerk lector in Den Haag

Nieuws | de redactie
22 maart 2007 | Rob Oudkerk wordt lector ‘Leefstijlverandering bij Jongeren’ aan de HHS. Het aantal mensen dat door overgewicht al op betrekkelijk jeugdige leeftijd wordt getroffen door diabetes of hart- en vaatziektes groeit snel. Deze groei brengt een steeds groter beroep op kostbare en soms slechts beperkt beschikbare voorzieningen met zich mee. Deze gezondheidsheidsproblemen en de kosten van zorg maken het nodig meer en vooral op jongeren gerichte, gedragsbeïnvloedende methoden te ontwikkelen.  Daaraan te werken wordt het belangrijkste doel van dit lectoraat.Het lectoraat ‘Leefstijlverandering bij Jongeren’ gaat in het bijzonder samenwerken met de opleiding tot Leraar Lichamelijke Opvoeding, de opleiding tot Leraar Basisonderwijs, en de opleidingen Sportmanagement, Voeding & Dietetiek en Bewegingstechnologie. Tevens worden samenwerkingsverbanden aangegaan met andere hogescholen, universiteiten, ziekenhuizen, lokale en landelijke overheden, instellingen voor primair en voortgezet onderwijs en met het bedrijfsleven. Oudkerk zal zijn functie combineren met zijn praktijk als huisarts in Amsterdam. Na zijn jaren als wethouder, Tweede-Kamerlid en publicist is hij met dit lectoraat weer dichter bij zijn wortels in het vak van huisarts gekomen. 


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK