Papieren schatten van boekenvreter Vreeman

Nieuws | de redactie
9 maart 2007 | Het afscheid van sommige viel niet mee. Toch droeg burgemeester Ruud Vreeman tijdens een plechtigheid in het Stiltecentrum woensdag 28 februari veel van zijn boeken over aan de bibliotheek van de Universiteit Tilburg. Univers tekende zijn verhaal op bij enkele favorieten.“Kijk nou, dat is toch charmant, hebben ze in al die boeken een ex libris met mijn naam gezet. Wat lief bedacht.” Burgemeester Ruud Vreeman is zichtbaar geroerd door deze geste van de universiteitsbibibliotheek. De bieb staat dan ook bij Vreeman in het krijt, want vorige week schonk de Tilburgse burgervader een groot aantal boeken uit zijn rijke privé-collectie. Zijn collectie bevat egodocumenten en ooggetuigenverslagen van diverse vakbondsacties en stakingen, ook uit de periode dat Vreeman zelf actief was bij de FNV. “Het was een emotioneel afscheid”, bekent boekenvreter Vreeman na de overdracht. “Ik weet ze allemaal nog, merkte ik.”

Dik vijftig verhuisdozen vol boeken ‘zeulde’ bestuurder Vreeman iedere keer mee als hij weer eens verhuisde, de laatste keer van Zaanstad naar Tilburg. Niet alle boeken gaf hij zomaar uit handen. Een kleine verzameling parels zijn Vreeman te dierbaar. Op verzoek heeft hij een paar favorieten meegenomen.


Lees hier het hele verhaal op Univers


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK