SPH in Rotterdam geen drama

Nieuws | de redactie
16 maart 2007 | De klachten over de Hogeschool Rotterdam die breed uitgemeten werden op de voorpagina van de Telegraaf blijken weinig om het lijf te hebben. Maar zelfs minister Plasterk kwam er langs om poolshoogte te nemen. De NVAO heeft inmiddels nader onderzoek gedaan, aangezien de ontevreden studenten in het dramatisch getoonzette verhaal hun pijlen in concreto richtten op problemen in een geaccrediteerde opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening.

Het accrediteringsorgaan “constateert dat het om een incidenteel probleem gaat en stelt vertrouwen in de serieuze wijze waarop de Hogeschool Rotterdam de klachten oppakt.” Collegevoorzitter Tuytel gaf eerder aan dat er sprake was van een door ziekte van docenten ontstane uitval van theorielessen. Hij merkte daarbij op dat men een en ander had laten inhalen waar nodig en wenselijk en dat zoiets natuurlijk ‘beter kan’, maar het krantenstuk buiten proporties was opgeblazen.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK