Kansen voor kenniswerkers
In Noord-Nederland zitten negenduizend hoger opgeleiden langdurig werkloos thuis. Het domein Werk Groningen wil voor deze mensen iets betekenen. De resultaten van de pilot spreken boekdelen. Drieëntachtig procent (83%) van de deelnemers aan de pilot zijn succesvol duurzaam uitgestroomd en de vooruitzichten van de tweede groep die inmiddels in Emmen is gestart zijn veelbelovend. De gemiddelde leeftijd van de deelnemers aan het programma is 49 jaar.
De positieve reacties die regiodirecteur WW Wil van der Lelie en voorzitter van het college van bestuur van de Hogeschool Drenthe Martin Giesen, als initiatiefnemers van het programma, ontvangen, geven directe aanleiding om verder te kijken dan alleen de provincie Drenthe.
Onlangs is besloten dat de pilot wordt uitgebreid naar de overige twee Noordelijke provincies, waarin de Hanzehogeschool van Groningen en de Hogeschool van Leeuwarden een rol kunnen krijgen.
De succesvolle samenwerking tussen Hogeschool Drenthe en UWV Groningen trekt ook buiten regio Noord de nodige aandacht. In navolging van het project ‘Kansen voor Kenniswerkers’ zijn UWV en CWI in regio Oost onder supervisie van de Hogeschool Drenthe in gesprek met de Hogeschool Larenstein in Velp om eenzelfde programma voor hoger opgeleiden te starten.
Meest Gelezen
Masterstudenten in het hbo worstelen met academisch schrijven en onderzoek
“Ik zal niet de meest populaire onderwijsminister zijn”
“Langstudeerboete raakt kern van hoger onderwijs”
CvB Erasmus Universiteit weigert tweetalig te vergaderen met medezeggenschap
Taal- en rekentoetsen hebben lerarentekort vergroot maar kwaliteit pabo niet verbeterd