‘Niet allemaal tegelijk naar Vietnam’

Nieuws | de redactie
4 april 2007 | HO-instellingen moeten ophouden elkaars internationaliseringsbeleid te kopiëren, zo betoogde UM- voorzitter Jo Ritzen op het jaarcongres van de Nuffic. “Het is een slechte zaak als je met heel veel Nederlandse instellingen op dezelfde internationale fair staat, en dan allemaal met 2 of 3 studenten thuiskomt”. De consequentie is dat de werving van studenten te duur is.

“Als je alle kosten bij elkaar optelt, dan moet je concluderen dat we momenteel meer dan 2000 euro per student kwijt zijn voor de werving van studenten buiten de EU. Eigenlijk is werving in een specifiek land pas lonend als je meer dan 50 studenten weet binnen te halen”.

HO-instellingen zouden zich dan ook op een paar landen moeten concentreren. “Toen de hogescholen vorig jaar met zijn allen naar Vietnam gingen, dacht ik: zo moet het dus precies niet. Dat moeten twee hogescholen doen, en de anderen moeten zich op andere landen richten”. De Universiteit Maastricht concentreert zich op vijf landen, waaronder Polen, Turkijke en India. “We helpen de staf te expanderen, en zij kunnen ons helpen aan betalende studenten”.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK