“Verleid mensen leraar te worden”

Nieuws | de redactie
15 mei 2007 |

Om het dreigende lerarentekort op te lossen stelt SP-Kamerlid Renske Leijten voor dat studenten die na hun hbo- of wo-opleiding een lerearenopleiding hebben gevolgd, hun collegegeld kwijt te schelden. “Er dreigt een enorm lerarentekort. Tot 2015 zijn er 100.000 extra leerkrachten nodig om aan de vraag te voldoen. Er moeten radicale maatregelen genomen worden,” zo stelt zij.   Vandaag spreekt de Tweede Kamer over eenjarige postbachelor lerarenopleidingen. De regering stelt voor dat studenten voor dit extra jaar studeren ook studiefinanciering krijgen. Leijten wil verder gaan en studenten die deze opleiding in één jaar afronden hun collegegeld terug laten krijgen. Leijten: “In het voortgezet onderwijs vertrekt de komende tien jaar driekwart van de leraren. Het is twee voor twaalf en we moeten er dus alles aan doen om mensen te verleiden leraar te worden.”