Brown creëert kennisministerie

Nieuws | de redactie
28 juni 2007 | Op zijn eerste werkdag heeft premier Brown het ministerie van Onderwijs gesplitst. John Denham wordt minister van hoger onderwijs, innovatie en beroepsonderwijs, Ed Balls wordt als ‘Engelse Rouvoet’ verantwoordelijk voor kinderen, scholen en gezinnen.John Denham studeerde scheikunde aan de Universteit van Southampton, waar hij in 1976-1977 voorzitter was van de Student Union. De Student Union royeerde hem enkele jaren geleden als lid voor het leven omdat hij als parlementariër zijn steun gaf aan de verhoging van collegegelden.

Onder Blair vervulde hij een reeks kabinetsposten op de ministeries van Sociale Zaken, Volksgezondheid en Binnenlandse Zaken. In maart 2003 trad hij af vanwege de oorlog in Irak. Onder Blair kreeg hij daarna geen minsterspost meer. Als voorzitter van de invloedrijke Home Affairs Select Commissie oefende hij regelmatig kritiek uit op Blair.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK