Molecular life sciences in de lift

Nieuws | de redactie
26 september 2007 | De eerste tien studenten van de masteropleiding Moleculaire Levenswetenschappen van de transnationale Universiteit Limburg (tUL) hebben allemaal al een baan als ze deze week hun diploma in ontvangst nemen. De twee universiteiten -Hasselt en Maastricht- zien de aanmeldcijfers dan ook toenemen: dit jaar 220 studenten met de bachelor en 64 met de master. ‘Molecular Life Sciences’ is zo uitgegroeid tot de grootste opleiding op dit gebied. Studenten Moleculaire Levenswetenschappen bestuderen de moleculaire mechanismen van gezondheid en ziekte.

Dit onderzoeksgebied is de afgelopen jaren sterk gegroeid en ook de komende jaren zal dit het geval zijn. De vertaalslag ‘van cel naar samenleving’ is van groot belang voor de ontwikkeling van betere medicijnen voor ziektes als kanker en hart- en vaatziekten. Afgestudeerden worden bijvoorbeeld onderzoekers bij universiteiten, instellingen en bedrijven, of gaan werken bij centra voor volksgezondheid, milieu en genetica.

De opleiding is tot stand gekomen door een transnationale samenwerking, uniek in Europa, waarbij een voortrekkersrol is weggelegd voor de Universiteit Maastricht en de Universiteit Hasselt. Nadat in 2002 de eerste studenten begonnen met de bacheloropleiding en deze in 2005 afsloten, hebben nu de eerste 10 studenten het volledige 5-jaarsprogramma doorlopen. De masteropleiding kent twee specialisaties, Clinical Molecular Sciences en Molecular Health Sciences. De nadruk ligt op het verwerven van vaardigheden en de samenwerking binnen multidisciplinaire onderzoeksteams.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK