Plasterk Rutte achterna?

Nieuws | de redactie
13 september 2007 | De hoger onderwijsportefeuille als oefening in leiderschap lijkt conjunctuur te hebben. Rutte werd VVD-leider en in de PvdA klinkt nu de naam van Plasterk al rond. Opvallende signalen vallen daarbij zowel binnen zijn partij als daarbuiten op.

In de ‘Elsevier-ranking’ van de coalitie wordt de OCW-minister om een ‘flitsende start’ geprezen, zulks in schril contrast tot partijcollega’s als Jacqueline Cramer en vice-premier Wouter Bos. Het weekblad noteert dat de bewindsman ook zelf in kleine kring zijn mogelijke aanspraak op het partijleiderschap zou opperen. Zo mengt hij zich nu ook in de strijd om het voorzitterschap van de partij en zegt over kandidaat Jan Pronk -in het intervie ‘De minister en het goede leven’ in Hollands Diep dat deze niet de ambitie heeft de partij te versterken.

PvdA-fractieleider Jacques Tichelaar wordt met de discussie over Plasterks mogelijke aspiraties geconfronteerd in HP/De Tijd. Dat blad prijst Plasterk als alternatief voor Bos aan vanwege zijn anti-politieke attitude en communicatieve gaven. Tichelaars antwoord is fraai dead pan: hij bevestigt van harte dat Plasterk ‘zeer getalenteerd’ is en stelt tevens tevreden vast dat in zijn partij nog veel meer mensen met veel talenten rondlopen.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK