Van SER en zomergast tot prof

Nieuws | de redactie
6 september 2007 | Alexander Rinnooy Kan is benoemd tot onbezoldigd hoogleraar Policy Analysis in the Private and Public Sectors aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde (FEB) van de UvA. Het gaat om een nieuwe leerstoel. Rinnooy Kan is daarmee weer terug aan de universiteit waar hij in 1976 promoveerde. 

De leerstoel, die ondergebracht wordt binnen de Amsterdam Business School van de FEB, heeft tot doel bij te dragen aan een beter inzicht in de effectiviteit van onderhandelingsprocessen, onder meer zoals die zich veelvuldig afspelen in de publieke en private sector, op nationaal en internationaal niveau. Met zijn kennis van sociaal- economische vraagstukken, zowel vanuit de private als vanuit de publieke sector, kan Alexander Rinnooy Kan een waardevolle bijdrage leveren aan het onderwijs en onderzoek van de business school. Onder andere door het geven van lezingen en colleges, en door op te treden als schakel tussen de academische wereld en het bedrijfsleven.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK