Lector wint prijs met MKB-project

Nieuws | de redactie
21 november 2007 | Fontyslector Embedded Systems Wim Hendriksen heeft de Award Onderwijsvernieuwing 2007 gewonnen tijdens het Nationaal Onderwijs Congres. Hendriksen won de prijs voor zijn bijdragen aan het DevLab, een initiatief van dertien technologiebedrijven uit het midden- en kleinbedrijf. Doel van Development Laboratories is om kenniscirculatie tussen universiteiten, hbo-instellingen en de bedrijven te stimuleren en concretiseren.

In nauwe samenwerking met een netwerk van hoogleraren wordt wetenschappelijk onderzoek uitgevoerd door enkele promovendi. Universitaire en hbo-afstudeerders helpen deze promovendi om kennis te vergaren waarmee de bedrijven op termijn nieuwe producten en diensten genereren. De dagelijkse leiding is in handen van twee lectoren, onder wie Hendriksen.

Door middel van dit gezamenlijke initiatief zijn kleine, individuele bedrijven toch in staat om een technologische voorsprong te behouden. Daarnaast wil het DevLab kennisoverdracht van theoretisch universitair onderzoek naar praktische toepassingen van het MKB mogelijk  maken. Het lectoraat Embedded Systems is verbonden aan Fontys Hogeschool ICT. Daarnaast zet nog een aantal andere onderwijsinstellingen zich in voor DevLab: de Technische Universiteit Eindhoven, Technische Universiteit Delft, Universiteit van Tilburg, Vrije Universiteit, Saxion Hogeschool, Windesheim en Avans.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK