Lectoraat onderzoekt ‘krachtwijken’

Nieuws | de redactie
20 december 2007 | Het lectoraat Vastgoed van de Hanzehogeschool Groningen gaat in opdracht van de gemeente Groningen de economische ontwikkelmogelijkheden in de ‘krachtwijken van minister Vogelaar' onderzoeken. In deze stad zijn dat de Hoogte en de Korrewegwijk. Studenten van de opleiding Vastgoed & Makelaardij voeren onder begeleiding van lector Frank van Genne het onderzoek uit. In augustus 2007 is er in deze wijken vooronderzoek gedaan onder een tiental ondernemers. Dat heeft opgeleverd dat bedrijven over het algemeen niet ontevreden zijn over hun vestiging in deze wijken, maar dat ze de representativiteit niet optimaal vinden. Dat leidt soms tot onnodig vertrek van bedrijven uit deze wijken.

In de opleiding Vastgoed & Makelaardij van de Hanzehogeschool Groningen staan actualiteit en praktijkgerichtheid centraal. In de recente accreditatie heeft de opleiding voor het aspect praktijkgerichtheid een excellent als score behaald.

In de Groninger Vogelaarwijken is al veel onderzoek gedaan naar sociale veiligheid en leefbaarheid. De economische ontwikkelingen worden vooral in het centrum gevolgd, maar kunnen juist voor de leefbaarheid van deze wijken cruciaal zijn. De gemeente wil graag meer weten over hoe de ondernemers denken over hun huisvesting, de personeelsbehoefte, de leerwerkmogelijkheden, ondersteuning in de bedrijfsvoering en toekomstplannen.

In het onderzoek wordt door lectoraat en studenten ook gekeken naar voorbeelden van succesvolle wijken en beleid van gemeenten en corporaties op het gebied van wijkeconomie. In februari 2008 wordt -in samenwerking met de projectgroep Vogelaarwijken Groningen- met het onderzoek gestart.
«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK