Europa steunt onderwijstech

Nieuws | de redactie
17 januari 2008 | De EU gaat drie projecten van de OU mee financieren met een budget van 8.5 miljoen € gemoeid. Alle drie de projecten zijn gericht op de ontwikkeling van onderwijstechnologieën en hebben een looptijd van 2 tot 3 jaar. Het project Language Technologies for Lifelong (LTfLL) onderzoekt en ontwikkelt software om studenten (semi-) automatisch te ondersteunen.

Hierbij gaat het om bijvoorbeeld advies over de startpositie van een student, ondersteuning bij het leerproces, bij het realiseren van producten zoals essays en ondersteuning van informeel leren. Een belangrijke rol is in dit project weggelegd voor taaltechnologie.

Samenwerken in bedrijven

Het project Tooling of and training for collaborative, distributed product innovation (idSPACE) richt zich op samenwerking in bedrijven. Het gaat om het ontwikkelen van software om groepen te ondersteunen in bedrijven die zich bezighouden met het ontwerpen van allerlei innovatieve producten. Daarvoor wordt een online leerwerk- omgeving gebruikt. In deze omgeving zijn tools beschikbaar die helpen om samen te werken en van elkaar te leren, en die het makkelijker maken om bestaande ideeën vast te houden en nieuwe ideeën te genereren.

Leeromgeving

Het GRAPPLE project tot slot, ontwikkelt een leeromgeving waarin technologieën de lerenden doorheen een levenlang leren leiden. De leeromgeving past zich automatisch aan persoonlijke voorkeuren aan en aan al aanwezige kennis, vaardigheden en competenties, leerdoelen en de persoonlijke of sociale context waarbinnen het leren plaatsvindt. Dit project wordt gecoördineerd door de Technische Universiteit Eindhoven.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK