Hoe vind je een assistent?

Nieuws | de redactie
24 januari 2008 | Jong talent werven blijkt soms moeilijk. 90% van de studenten aan de UvA weet de beschikbare vacatures voor assistentschappen niet te vinden. En dat terwijl 40% van hen daar wel interesse in heeft.  “Hoe het nu gaat is achterkamertjespolitiek”,  reageert ASVA voorzitter Anne Janssens. Onoverzichtelijke procedures maken het talentvolle studenten nogal lastig te solliciteren.

Nu is het zo dat zo’n 70% van de student- assistenten aangeeft benaderd te zijn door een docent of een eerdere assistent. Slechts 6 % is via internet of via een mailwerving op de assistentplek gekomen. 13% van de studenten stelde zich proactief op: die gingen zelf op een docent af om een assistentschap te verkrijgen. Janssens ziet goede mogelijkheden hier verbetering in te brengen: “Dit zou echter makkelijk kunnen worden opgelost door alle beschikbare vacatures openbaar te maken via de student.uva.nl websites van opleidingen of door een e-mail te verzenden naar alle studenten van de betreffende opleiding.”

Het onderzoek van ASVA laat overigens ook zien, dat zowel studenten-assistenten als docenten tevreden zijn over student-assistentschappen. Ook geeft meer dan 90% van de docenten aan dat het werk een beter beeld bij de student teweeg brengt over werken in de wetenschap.
«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK