Borging steeds meer Europees

Nieuws | de redactie
26 februari 2008 | Het Europees HO krijgt een eigen register van betrouwbare organisaties op het terrein van kwaliteitszorg. EQAR –de nieuwe acroniem uit Brussel- “aims to provide clear and objective information about trustworthy quality assurance agencies that are working in Europe.

It also seeks to help improve the quality of European higher education and to promote greater student mobility by increasing trust between higher education institutions.”

Het wordt opgezet door de zogeheten ‘E4 Group’, waarin de volgende instituties samenwerken: the European University Association (EUA); the European Students Union (ESU); the European Association for Quality Assurance in Higher Education (ENQA); and the European Association of Institutions in Higher Education (EURASHE). Het supranationaal karakter van het EQAR maakt het een uniek instrument voor de borging en bevordering van high trust op het HO-rterrein tussen de 46 landen die meedoen in het Bolognasysteem.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK