Doe het zelf

Nieuws | de redactie
29 februari 2008 | Naar het buitenland gaan voor studie of in mijn geval - bij zowel New Orleans destijds als Hanoi nu – voor een project is eigenlijk een klein avontuur op zich. Maar, met wat inzet en doorzettingsvermogen is het goed te doen. In mijn studie, Civiele Techniek aan de TU Delft, zie je dat in de masterfase een groot deel van de studenten ervoor kiest om hun zogenaamde masterproject in het buitenland te doen. Bij het international office (van de faculteit) liggen verscheidene projecten op je te wachten en veel docenten en profs hebben ook vaak zelf contacten over de grens. Wellicht het gevolg van een internationaal werkveld... Mijn ervaring met de TU Delft is dat buitenlandse avonturen aangemoedigd en goed ondersteund worden.En hoewel de begeleiding vanuit de universiteit prima geregeld is, uiteindelijk komen enige moeilijkheden vanzelf op je pad. Voor New Orleans had ik met mijn vrienden nog enige moeite met het vinden van een huis. Je zoekt een huis in een getroffen stad waar je nog niet bent en onze begroting hadden we nog niet rond. Voor mijn project in Hanoi kreeg ik ongeveer 1,5 week voordat ik ging beginnen pas toestemming van mijn Vietnameze counterpart, dat maakte het met voorbereidingen (visum bijv.) vrij krap. Maar ach, ik denk dat het veel belangrijker is om het gewoon te doen. Het is een grote meerwaarde en zeker in een werkveld wat zich uitstrekt tot ver over de Nederlandse grens eigenlijk een must! Ik zou zeggen, bedenk wat voor jou de ultieme uitdaging is en ga het regelen, enige hulp van je universiteit is welkom, maar je zal het altijd zelf moeten doen.

Marten Hillen
ScienceGuide Student van 2007


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK