Nieuw artikel (38)

Nieuws | de redactie
26 februari 2008 | De componist Louis Andriessen wordt hoogleraar in Leiden. Deze bijzondere benoeming krijgt gestalte in een bijzondere oratie. Vanmiddag begint de musicus zijn professoraat met een combinatie van een beschouwing en een uitvoering van daarbij passende muziek.

Louis Andriessen was al erg actief in de faculteit Kunsten en Wetenschappen, die de Leidse universiteit opzette samen met het KC en de KABK in Den Haag. Hij had verschillende lezingen gehouden en publieke dialogen met collega-musicus en oud-KC-directeur Frans de Ruiter.

Het werk van de componist Andriessen biedt vele aanknopingspunten voor wetenschappelijk onderzoek en artistieke verdieping. Opera’s als ‘Writing to Vermeer’ over de schilder, zijn familie en zijn kunst doorbraken vele scheidslijnen binnen de muziek, film en theater, als ook die tussen kunst, technologie, geschiedkunde en theaterwetenschappen.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK