Eten is het roken van vroeger

Nieuws | de redactie
6 maart 2008 | “Anno 2008 is er min of meer dezelfde onverschilligheid over eten als destijds over roken. Tegenwoordig zetten we geen glaasje sigaretten neer op tafel, maar sushi of chips met dipsauzen of een schaal met vlammetjes, bitterballen, kaassoufflétjes en nasischijven”. Ook in de openbare ruimte wordt vrijwel voortdurend gegeten. Rob Oudkerk, lector Leefstijlverandering bij Jongeren, hoopt dat wat betreft overgewicht nu eenzelfde cultuuromslag mogelijk is als voor wat betreft roken.
“Historisch besef over wat goed en slecht is geeft op z’n minst de hoop dat over twee of drie ge
Alleen de koppen lezen, maar de informatie missen? Voor € 450, - per jaar krijgt u onbeperkt toegang tot het platform en ontvangt u iedere week een nieuwsbrief! Het is mogelijk dat de organisatie waaraan u bent verbonden, een collectief abonnement heeft.

Hier kunt u zien of uw werkgever al een collectief abonnement heeft. In dat geval kunt u zich kosteloos registeren.

Al individueel abonnee? Klik hier voor login. Geen abonnee? Abonneer nu


«
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK