Nederlander topeconoom in USA

Nieuws | de redactie
17 maart 2008 | Bart van Ark, RUG-hoogleraar economie, wordt chef-econoom van The Conference Board, onderzoeksinstituut in de Verenigde Staten dat wordt gefinancierd door het bedrijfsleven. Daardoor zal hij onder meer optreden als woordvoerder voor de consumenten-vertrouwensindex voor de Verenigde Staten, voor conjunctuurindicatoren voor tien landen en voor de productiviteitscijfers voor meer dan honderd landen. Van Ark is de eerste niet-Amerikaan op deze positie.

Van Ark zal leidinggeven aan een team van meer dan twintig economen die verantwoordelijk zijn voor het economisch onderzoek van The Conference Board. Van Ark, sinds 2000 hoogleraar aan de RUG op het gebied van economische ontwikkeling, technologische verandering en groei, heeft sinds 1997 als consulting director international economic research met The Conference Board samengewerkt. Door deze samenwerking hebben de RUG en The Conference Board gezamenlijk een productiviteitsdatabase ontwikkeld voor meer dan honderd landen. Deze wordt nu op jaarbasis gepubliceerd.

De benoeming is een bevestiging van The Conference Board’s toenemende aanwezigheid in Europa, Azië en het Midden-Oosten, waar inmiddels dertig procent van haar tweeduizend leden is gevestigd. Van Ark blijft na in een kleine deeltijdfunctie aan de Rijksuniversiteit Groningen verbonden.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK