Nieuwe master in ‘conflict en veiligheid’

Nieuws | de redactie
1 april 2008 | De UU begint een masteropleiding waarin terrorismebestrijding, oorlogsrecht en wapenbeheersingsrecht centraal staan: Conflict en Veiligheid (Conflicts, Secrurity and Law). De opleiding omvat het internationale publiekrecht op dit gebied en daarin zal uitgebreid aandacht besteed worden aan rechtssystemen op het gebied van collectieve veiligheid, vredeshandhaving, humanitair recht, terrorismebestrijding, wapenbeheersing en internationaal strafrecht.

Op internationaal niveau ontstaat steeds meer vraag naar juristen die gespecialiseerd zijn in het oplossen van internationale veiligheidsvraagstukken die zich uitstrekken over meerdere jurisdicties en meerdere disciplines. Vooral organisaties als de Verenigde Naties en Europese Unie, maar ook Nederlandse overheidsorganisaties, zoals de ministeries van defensie en buitenlandse zaken hebben behoefte aan internationaal georiënteerde juristen.

Zowel op de Universiteit Utrecht als de samenwerkingspartner in deze master, de University of Sheffield, is er voldoende belangstelling onder studenten om zich internationaal te oriënteren/specialiseren. Beide universiteiten verwachten studenten aan te trekken uit Europa, maar ook daarbuiten. Afgestudeerden krijgen de titel LL M of Mr. en ontvangen een diploma van zowel de Universiteit Utrecht als de University of Sheffield.  De beide instellingen werken al lang samen op het gebied van de rechtswetenschappen. Zo voeren de programmaleiders van de nieuwe juridische master – prof. Nigel White (University of Sheffield) en prof. Eric Myjer (Universiteit Utrecht)- samen de redactie van het internationaal toonaangevende Journal of Conflict and Security Law.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK