Studenten niet geweerd tijdens Olympische Spelen

Nieuws | de redactie
22 april 2008 | Het bericht dat buitenlandse studenten het land tijdens de Olympische Spelen zouden moeten verlaten, wordt door de Chinese overheid naar het rijk der fabelen verwezen. Vorige week nog meldde een woordvoerder van een universiteit in Peking dat alle buitenlandse studenten in de zomer weg moesten en dat zomercursussen zouden vervallen.

Het Chinese onderwijsministerie spreekt dit echter tegen: “Universiteiten hebben buitenlandse studenten nooit gevraagd China te verlaten gedurende de Olympische en Paralympische Spelen. Buitenlandse studenten kunnen gerust blijven en sommige van hen zullen helpen als vrijwilliger”, zo zei een woordvoerder tegen de China Daily.

Gisteren stelde D66-leider Alexander Pechtold nog vragen over deze kwestie aan minister Plasterk. Hij drong er bij de minister op aan zijn “zorg uit te spreken bij de Chinese autoriteiten over de relatie tussen Nederland en China ten aanzien van kennisuitwisseling”.

Het is hoogst ongebruikelijk dat de Chinese overheid op deze manier ingaat op berichten uit de Westerse media. Kennelijk kan China in de aanloop naar de Olympische Spelen niet nog meer negatieve p.r. gebruiken dan rond de vlam en Tibet al over het regime heen is gekomen.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK