Uit bureau voor de klas

Nieuws | de redactie
9 april 2008 | Rijksambtenaren die docent willen worden kunnen die overstap soepeler gaan maken. Minister Ter Horst en staatssecretaris Van Bijsterveldt hebben een convenant bereikt waarin afspraken zijn vastgelegd om zoiets mogelijk te maken. Begonnen wordt met een pilot waaraan vijftig rijksambtenaren met belangstelling voor een baan in het VO kunnen deelnemen. De kandidaten moeten over een hbo- of wo- diploma beschikken.

Ze volgen een uitgebreide introductieperiode en een lerarenopleiding. Scholen in de regio Den Haag stellen vacatures ter beschikking in vakken waar een tekort aan docenten is. Indien de overstap leidt tot een lager salarisniveau betaalt het Rijk gedurende vijf jaar een aanvulling op het salaris. Inmiddels is gestart met de werving. Het A+O fonds Rijk, een samenwerkingsverband tussen werkgevers en werknemers binnen de rijksoverheid, voert de regie over het project.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK