Flevo-HO geen succes

Nieuws | de redactie
6 mei 2008 | Het lukt niet erg om in Flevoland tot echt HO-aanbod te komen. Na het vertrek van de UvA uit Almere dreigt ook de HvA de polder te verlaten. Haar vlaggeschip, het Instituut voor Information Engineering, kreeg na tien jaar in Almere nog nooit zo weinig studenten binnen: in 2000 255 eerstejaars, vorig jaar 111. Almere ziet hier vooral een falen van de UvA/HvA in en is zelfs gaan praten met alternatieve aanbieders als VU en Windesheim. Ook InHolland chef Geert Dales heeft polderplannen.

Hij meldde al bij zijn aantreden, dat hij met zijn partijvriendin burgemeester Jorritsma had geluncht en zij samen ideeën aan het ontwikkelen zijn voor nieuw HO-aanbod in haar gemeente. Ruud Pet, voorzitter van de GroenLinks-fractie in de gemeenteraad noemt UvA/Hva zelfs “onbetrouwbaar. Ik ben blij met initiatieven van andere onderwijsinstellingen. De UvA/HvA heeft zich vooral laten zien als een onbetrouwbare partner voor de gemeente. Wij stoppen veel geld in het onderwijs, maar bij de HvA/UvA krijg ik niet het gevoel dat ze echt willen investeren in de stad. Ze gebruiken Almere vooral om te experimenteren met nieuwe opleidingen en proberen hier hun territorium tegenover andere scholen te verdedigen,” zo zegt hij in Havana.

Het slechte nieuws lijkt bovendien niet aan een eind te komen. De nieuwe HvA-opleiding Ondernemen, Innovatie en Techniek heet in Almere voorlopig niet meer dan 25 studenten kunnen trekken en. Small Business & Retail Management heeft nog geen 10 aanmeldingen. Ook de HvA-Pabo in Almere zag de afgelopen paar jaar minder eerstejaars komen. Dit is ook daarom zo opmerkelijk, omdat elders in de grote steden het hbo fors groeit en ook de HvA buiten Almere sterk in de lift zit.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK