Theaterdieren doceren nieuwe masters

Nieuws | de redactie
27 mei 2008 | Het Conservatorium van Amsterdam en de Theaterschool van de AHK komen met een interdisciplinaire masteropleiding voor Theaterzanger/singer-performer. Die speelt in op de groeiende behoefte van studenten van toneelscholen én die van zangstudenten. Bide willen vaak hun talent verder ontwikkelen en zich professionaliseren in een vakgebied dat eigenlijk tussen beide opleidingsdomeinen ligt.

De nieuwe opleiding biedt studenten de mogelijkheid zich te specialiseren als theaterzanger/singer-performer. De studenten werken aan een eigen theater- of concertprogramma onder professionele begeleiding van (gast) docenten die hun sporen op dit gebied ruimschoots hebben verdiend, zoals Paul de Munnik, Jenny Arean, Herman van Veen, Wende Snijders, Jeroen Willems, Vincent van Warmerdam en Mathilde Santing. Technische en toegepaste zanglessen en bij- en keuzevakken op het gebied van muzikale en theatrale verdieping spelen een belangrijke rol.

Het programma is zeer selectief: jaarlijks worden slechts drie tot vier studenten toegelaten. In aanmerking voor toelating komen uitsluitend zeer getalenteerde studenten van niet ouder dan 30 jaar, die in het bezit zijn van een bachelordiploma van een toneelschool, conservatorium of andere vergelijkbare hbo-kunstopleiding, of door de beroepspraktijk over een vergelijkbaar niveau beschikken. De artistieke leiding is in handen van Ruut Weissman (Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie, de Theaterschool) en Ruud van Dijk (Conservatorium van Amsterdam).«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK