Arie Kraaijeveld kijkt vooruit

Nieuws | de redactie
1 oktober 2008 | Op 11 november a.s. vindt de Science & Technology Summit van Platform Beta Techniek plaats in Amsterdam. Voor de tweede keer in het bestaan van het Platform krijgen vertegenwoordigers van alle onderwijssectoren (van basisonderwijs naar hoger onderwijs) en het bedrijfsleven de gelegenheid nieuwe ideeën en inspiratie op te doen, elkaar te ontmoeten en een andere kant van bèta/techniek te zien.

De werelden van bèta/techniek staan deze keer centraal. Voor verdere ontwikkeling van bijvoorbeeld de sectoren voeding, sport, financiën, energie en water is het essentieel, dat techniek en de exacte vakken bij iedereen op een minimaal basisniveau bekend zijn en bij een groot aantal mensen op hoog niveau is. Voor de toekomst van de Nederlandse en internationale economie is het dus van groot belang dat wij ons hierin blijven ontwikkelen en dat kan mede door meer jonge mensen te interesseren die een bijdrage willen leveren.

Op de dag zelf is een heel aantal, zeer afwisselende workshops, lezingen en debatten te volgen. Ik verheug me enorm op lezingen van topwetenschappers en ondernemers als Sylvia Vonk van NIKE, Suzanne Hulscher, Clemens van Blitterswijk en Hester Bijl. Fantastisch om te zien dat Nederland zoveel topvrouwen in de techniek heeft.

Daarnaast vind ik het heel leuk dat er een paar topzeilsters aanwezig zijn. Mede dankzij de techniek van ondermeer DSM hebben zij zilver op de Olympische Spelen in Beijing gehaald. Een ander belangrijk punt vind ik het overhandigen van Ervaringscertificaten aan MBO (zij-instroom)studenten door staatsecretaris Aboutaleb. Tot slot ben ik heel benieuwd naar de bijdragen vanuit de Innovatieprogramma’s zoals Water en Chemie, ik denk dat er veel vernieuwends te zien zal zijn.

Ik verwacht dat iedereen na deze dag met nog meer enthousiasme als gewoonlijk de volgende dag weer aan de slag zal gaan, om de bèta/techniek werknemer van de toekomst te stimuleren voor onze sector te kiezen en een belangrijke bijdrage te gaan leveren aan de toekomst.

Arie Kraaijeveld
voorzitter PBT


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK