Congres arbeidsparticipatie

Nieuws | de redactie
21 oktober 2008 | Zeer uiteenlopende professionals zetten zich dagelijks in om de arbeidsparticipatie van mensen met gezondheidsproblemen te vergroten. Samenwerking tussen deze professionals is gewenst, maar verloopt niet altijd optimaal. Een van de redenen hiervoor is dat professionals elkaar niet weten te vinden en niet op de hoogte zijn van elkaars expertise. Het Congres ‘Samen Werken Zonder Grenzen’ is hét evenement voor professionals werkzaam in de eerstelijns gezondheidszorg, GGZ- instellingen, arbozorg, bij UWV, SoZaWe en Stichting OK in Rotterdam om over de grenzen van hun vakgebied heen te kijken.Er zal volop gelegenheid zijn om kennis te maken met professionals en kennis te nemen van elkaars vakgebied. Theatergroep Vers Bloed geeft op ludieke wijze een kijkje in de keuken van verschillende professionals en kaart problemen aan die kunnen ontstaan wanneer professionals niet met elkaar communiceren. Daarnaast is op de Best Practice Expo een keur aan behandelprogramma’s, trainingen en coachingtrajecten te vinden die bij kunnen dragen aan de (re-) integratie van uw cliënt.

Naast ontmoeting en informatie is er ook ruimte voor verdieping. In de middag kunnen de deelnemers een workshop in het kader van ‘multiculturele dienstverlening’ volgen. Dit is een thema waar alle professionals in Rotterdam (vrijwel) dagelijks mee te maken krijgen, waardoor er interdisciplinair aan deelgenomen kan worden. De workshops zullen o.a. worden verzorgt door: Het Tolk en Vertaal Centrum Nederland (communiceren via een professionele tolk), drs. Edwin de Raaij, gezondheidswetenschapper (ziekteperceptie; een transcultureel begrip), Soula Notos, theatermaker/stand- up comedian (non-verbale communicatie vanuit een cultureel perspectief).

Dit congres wordt georganiseerd door het Consortium Bevordering Arbeidsparticipatie van mensen met Gezondheidsgerelateerde problemen in de regio Rijnmond (BAG-Rijnmond), bestaande uit Bedrijfsgeneeskundig Gezelschap Rijnmond, GGD Rotterdam Rijnmond, Dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid van de Gemeente Rotterdam (SoZaWe), Bavo- Europoort, Zorgbelang Zuid-Holland, UWV Rotterdam, Stichting Onbenutte Kwaliteiten, Zorgimpuls en de Kenniskring Participatie, Arbeid & Gezondheid (PAG) van de Hogeschool Rotterdam.

U kunt zich voor het congres inschrijven via de website van Kenniskring PAG: www.participatie-arbeid-gezondheid.nl .


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK