HO zo goed als Concertgebouw

Nieuws | de redactie
20 oktober 2008 | Van de vier miljoen euro voor 'internationale excellentie' in de cultuur gaat € 1 mln naar één hbo-instelling.

De design Academy in Eindhoven krijgt dit bedrag om haar internationale activiteiten een impuls te geven. Daarmee schaart deze kunsthogeschool zich in de rij van instellingen als het Concertgebouw Orkest en het Mauritshuis. Zij ontvingen elk € 1,5 mln uit het speciale potje van minister Plasterk.

Deze stap van de minister is des te opvallender nu in de Kamer en het veld steeds hardnekkiger te horen is, dat hij overweegt een bezuinigingsingreep te doen in het kunstonderwijs. Dit zou te weinig kwaliteit en te veel uitstroom produceren, zulks in lijn met de beleidsgedachten die zijn voorganger Aad Nuis al onder Paars-1 liet horen.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK