Gispen naar TU/e

Nieuws | de redactie
24 november 2008 | Oud UU-rector Willem Hendrik Gispen is met ingang van 1 november voor vier jaren benoemd tot lid van de Raad van Toezicht van de TU/e. Prof. Gispen was van 2001-2007 Rector Magnificus van de UU, waaraan hij in de periode van 1980-2007 verbonden is geweest als hoogleraar op het terrein van de neurowetenschappen. Zijn interview met ScienceGuide bij het afscheid van de UU leest u hier.

Willem Hendrik Gispen werd op 24 mei 1943 geboren in Utrecht. Hij studeerde in 1967 in de biologie af aan de UU, waar hij in 1970 promoveerde op onderzoek op het terrein van hersenen en gedrag. In 1967 trad hij bij de UU in dienst als wetenschappelijk medewerker bij de vakgroep Farmacologie van de Medische Faculteit. In 1980 volgde een benoeming tot hoogleraar. Van 1996- 1999 was hij decaan van de faculteit Geneeskunde van de UU. Prof. Gispen realiseerde ruim 675 publicaties in internationale wetenschappelijke tijdschriften en begeleidde 85 promovendi.

Sinds 1991 is hij lid van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen. Hij ontving een eredoctoraat van vijf buitenlandse universiteiten en een groot aantal wetenschappelijke onderscheidingen. Koning Juan Carlos van Spanje benoemde hem in 2001 tot Commandeur in de orde van Isabel la Católica. Prof. Gispen bekleedde en bekleedt diverse maatschappelijke en bestuurlijke functies. Zo is hij lid van de Raad van Toezicht van Het Utrechts Landschap en lid van de Raad van Advies van Van Lanschot Bankiers.
«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK