Suriname overbelast

Nieuws | de redactie
23 januari 2009 | De Surinaamse regering heeft een generaal pardon afgekondigd voor ruim 17.000 illegalen, die een tweejarige verblijfsvergunning kunnen krijgen. De uitvoering daarvan kost zoveel tijd dat de overheidsdiensten niet meer toekomen aan de behandeling van visumaanvragen van Nederlandse studenten.

Veel studenten komen nog slechts in aanmerking voor een toeristenvisum van drie maanden in plaats van een zogeheten Machtiging Kort Verblijf (MKV) voor langere tijd. Als de aanvrager een retourticket voor zes maanden heeft, kan het zelfs zo zijn dat hij geen toeristenvisum voor drie maanden krijgt. Dit in tegenstelling tot de oude wetgeving, waarbij reizigers op een toeristenvisum het land binnen konden komen, om ter plekke probleemloos een visum voor langere tijd aan te vragen. Onduidelijk is nog hoevel studenten van deze overbelasting van de ambtelijke diensten de dupe worden. Volgens Folia zou het in Amsterdam om enkele tientallen gaan.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK