Besmet met ruimtevirus

Nieuws | de redactie
3 februari 2009 | Dutch Space gaat DARE, een Delftse studievereniging helpen in maart een eigen raket te lanceren vanaf een basis in Zweden. De Stratos wordt een vier meter lange raket die een hoogte van 15 km kan halen bij een snelheid van 3600 km per uur.

Het doel van deze actie is om het Europese hoogte record voor experimentele raketten te doorbreken. Het record staat nu op 10,6 km. De raket is ontwikkeld door de leden van DARE. Deze letters staan voor Delft Aerospace Rocket Engineering, een studievereniging van ongeveer 80 studenten aan de TU Delft Lucht- en Ruimtevaart en Elektrotechniek.

Voor DARE is de bouw en lancering van de Stratosraket een uitgelezen kans om ervaring op de te doen met alle mogelijke technische aspecten van rakettenbouw en de samenwerking in een team. Dutch Space steunt het project omdat zij er belang aan hecht dat studenten die kiezen voor ruimtevaart de kans krijgen om ook praktische kennis op te doen over de sector. “Dit soort projecten kosten veel geld, maar daar dragen wij graag aan bij. Voor ons is het goed om te weten dat er studenten zijn die ‘besmet’ zijn met het ruimtevaartvirus,“ aldus Bart Reijnen, directeur van Dutch Space.
«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK