Darwin overtuigt niet heel Wageningen

Nieuws | de redactie
10 februari 2009 | Aan Wageningen UR twijfelen meer mensen aan Darwin dan gemiddeld in Nederland. Binnen de instelling denkt 38 % dat het leven niet alleen door genetische variatie en natuurlijke selectie is ontstaan.

Dat blijkt uit een enquête van het instelingsblad Resource onder tweehonderd medewerkers en vierhonderd studenten. De academici met twijfels aan de evolutietheorie zijn niet allemaal creationist. 28 % van hen meent dat aan de basis van het leven een schepper staat.

Van alle Nederlanders gelooft 22 % niet in de evolutietheorie. Dat bleek eerder uit een grootschalig onderzoek naar darwinisme in Europa en de VS van het blad Science. De helft van de academische gemeenschap in Wageningen is tolerant ten opzichte van de visie van de creationisten: 48 % vindt dat creationisme een rol mag spelen in het academisch onderzoek en onderwijs. 
«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK