Excellente sociologen in Nijmegen

Nieuws | de redactie
2 april 2009 | Zowel de bachelor- als de masteropleiding bij sociologie aan de Radboud Universiteit zijn als ‘excellent’ beoordeeld. Het is de eerste opleiding in Nederland die dit predicaat voor zowel de bachelor als de master heeft gekregen.

Wout Ultee, hoogleraar bij sociologie zegt op Vozlog dan ook: “Ik ben heel erg blij. Het is moeilijk om een vooraanstaande positie te handhaven. En dat is dus gelukt. Ondanks een heleboel tegenslagen – centenkwesties, bedoel ik daarmee.”

De NVAO, de Nederlands-Vlaamse accreditatieorganisatie voor het wetenschappelijk onderwijs, heeft het excellentiepredicaat toegekend. Dit vanwege de samenhang tussen de vakken en de samenhang tussen beide opleidingen. Ultee: “Ons geheim is de cumulatie in het programma: elk studiejaar schuift naadloos in elkaar over. Als student heb je daardoor het idee dat je echt verder komt. Ik heb een heel mooie brief van collegevoorzitter De Wijkerslooth gekregen, hij was er echt mee in z’n sas.”


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK