Impuls voor LevenLangLeren

Nieuws | de redactie
14 april 2009 | Stenden hogeschool blijft EVC-trajecten aanbieden, daarbij door het Kenniscentrum EVC geëvalueerd. Met 11 verschillende erkende routes is Stenden is als enige hogeschool in Noord-Nederland erkend aanbieder van zulke trajecten.

Hierin kunen werknemers, die een verdere stap in hun carrière willen maken, inzicht krijgen in het huidige kennis- en vaardigheidsniveau. Dit kan een start zijn voor verdere doorgroei in de huidige carrière of juist in een ander werkveld.

Kabinet en sociale partners hebben een gezamenlijke inzet geformuleerd voor de aanpak in de eerstkomende tijd. EVC maakt deel uit van die aanpak. Met een EVC-traject biedt Stenden hogeschool werknemers de mogelijkheid om competenties, die in de praktijk zijn opgedaan, te laten erkennen. Dit kunnen competenties zijn in het werkveld, maar ook ervaringen opgedaan in vrijwilligers of verenigingswerk of vanuit hobby worden door middel van een portfolio en een assessment in kaart gebracht en erkend.

Iedereen met tenminste 2 jaar relevante werkervaring kan aan het traject meedoen. De deelnemers ontvangen een EVC-rapportage die zij kunnen gebruiken bij sollicitaties of het bespreken van doorgroeimogelijkheden bij de huidige werkgever. Ook is het mogelijk om op basis van de EVC-rapportage een verkorte, duale of deeltijdopleiding te volgen. Zo’n opleiding kan in veel gevallen versneld worden afgerond.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK