Rector haalt uit naar eigen universiteit

Nieuws | de redactie
3 april 2009 | “De cijfers zijn zo slecht dat het zeer schadelijk is voor onze reputatie, als er niet een radicale breuk komt.” De Groningse rector Frans Zwarts windt er geen doekjes om. De rendementen van zijn universiteit acht hij beneden de maat.

Zwarts is bang dat de RUG een ongewenst imago krijgt. “Hier stuur je je kinderen naar toe om lol te hebben en niet om te studeren.”

De lage rendementscijfers aan de RUG zijn niet nieuw. Al eerder bleek dat de propedeuse- en doctoraalrendementen tussen 1990 en 2000 omlaag te zijn gegaan. Zowel een rapportage door de VSNU als een onderzoek van het interne onderwijscentrum UOCG lieten vorig jaar zien dat Groningen het laagste bachelorrendement kent in heel het WO.

Het college van bestuur wil de cijfers nu nog  niet bekendmaken, voordat dezer twee weken met de faculteiten is gepraat, zo meldt de UK. Dat daarbij de invoering van een harde knip op de agenda zal worden gezet lijkt duidelijk. De RUG kent nu nog de zogeheten ‘zachte knip’ tussen bachelor- en masterfase.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK