Delft in nucleaire wereldtop

Nieuws | de redactie
8 mei 2009 | Het Reactor Instituut Delft, de nucleaire onderzoeksreactor van de TU Delft, is sinds februari 2009 een van de dertien Collaborating Centres van het International Atomic Energy Agency. Deze status houdt in dat Delft een belangrijke bijdrage levert aan het ontwikkelen en verspreiden van kennis op het gebied van nucleaire technologie op wereldschaal.

De International Atomic Energy Agency is een gespecialiseerde organisatie van de Verenigde Naties. De organisatie werkt met haar lidstaten en andere partners aan de promotie van veilige, zekere en vreedzame nucleaire technologie, zowel voor energievoorziening als voor wetenschappelijk onderzoek. Het Reactor Instituut Delft gebruikt de reactor om onderzoek te doen naar innovatieve materialen voor duurzame energie, bijvoorbeeld voor zonnecellen en energieopslag. Ook wordt de radioactieve straling gebruikt voor onderzoek aan medische diagnostiek en therapie. Het Reactor Instituut Delft is bovendien het academisch kennis- en opleidingscentrum in Nederland op het gebied van kernenergie.

Het netwerk van IAEA Collaborating Centres bestaat uit 13 onderzoeksreactoren wereldwijd, waarvan 4 in Europa. Het Reactor Instituut Delft richt zich in dit netwerk specifiek op het geven van advies en ondersteuning aan landen op het gebied van nucleair kennismanagement.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK