HBO’er voorzitter ISO

Nieuws | de redactie
12 mei 2009 | Henno van Horssen studeerde politicologie aan de RU, deed voor de PvdA mee aan waterschapsverkiezingen en werd student Land & Watermanagement bij Van Hall-Larenstein. Als nieuwe voorzitter van het ISO zou hij de hoop van HBO-raad-voorzitter Doekle Terpstra kunnen zijn op meer evenredigheid van hbo'ers in de 'studententop'. Is die hoop gegrond?

Henno’s eerste interview is niettemin voor het wo-blog Voxlog. Hij vertelt daar onder meer, dat de invoering van de harde knip -een puur wo-item- hoog op zijn agenda blijft en hij voor coulance hoopt voor de vertragende universitaire bachelors. Maar voor het hbo is er zeker nog hoop: Henno wil later “misschien leraar worden.”

Waarom ben juist jij gekozen als voorzitter?
‘We hebben een case-dag gehad met de kandidaten die na de eerste ronde overgebleven waren. Het team dat we toen vormden, werkte heel goed. Ik heb zelf aangegeven dat ik een lichte voorkeur had voor de functie van voorzitter. Het spreekt me aan om het beeld van de organisatie naar buiten toe te vormen.’

Voor welke uitdagingen zie je je gesteld als voorzitter van het ISO?
‘Het onderwijs is altijd in beweging. Ik wil snel en adequaat reageren op ontwikkelingen in Den Haag. Dit jaar komt er bijvoorbeeld de nieuwe Wet op het Hoger Onderwijs, waar we ons mee zullen bezighouden. Ook wordt de Harde Knip-discussie voortgezet, hoewel die er helaas al wel doorheen is. Onze vraag luidt nu: hoe hard is die harde knip? We willen een stevige vinger in de pap houden. Het zou toch zonde zijn als goede studenten door zo’n maatregel studievertraging oplopen. Persoonlijk zeg ik: wees een beetje coulant.’

Doe je het ook een beetje om je cv te pimpen of is de ervaring echt relevant voor je carrière?
‘Het is natuurlijk leuk dat dit de rest van je leven op je cv staat, maar het is mij er vooral om te doen om, samen met vier anderen, het onderwijs in Nederland een beetje beter te maken. Wat betreft mijn loopbaan: ik maak geen langetermijnplanningen. Vorig jaar was ik actief voor de PvdA voor de waterschapsverkiezingen, nu doe ik dit. En misschien word ik later wel leraar op een middelbare school.’


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK