Midden in de stage komt prinses langs

Nieuws | de redactie
15 juni 2009 | Teuntje Versluis, student van Fontys PABO Eindhoven, kreeg tijdens haar stage bezoek van prinses Máxima. Op basisschool De Driesprong werkt ze met haar leerlingen aan het project De Uitdaging.

‘Het was super’, zegt Teuntje na afloop van het bezoek. ‘Vooral voor de kinderen vond ik het zo gaaf dat de prinses tijd maakt voor het project. Ik voelde me heel vereerd. De tijd is wel gevlogen. Het bezoek was als een wervelwind die door de school ging. Ik weet nog dat ik hier vanochtend zat te wachten en nu zit het er al op.’ Máxima bezocht de school in aanwezigheid van de Eindhovense burgemeester Rob van Gijzel en commissaris van de koningin in Noord-Brabant Hanja Maij-Weggen. In de docentenkamer spraken zij over het project, waaraan de school nu voor het derde jaar deelnam.

Het project De Uitdaging laat kinderen een sociale wens doen die ze vervolgens ook zelf uitvoeren. De leerlingen gaan bijvoorbeeld op bezoek in een bejaardenhuis om de bewoners een leuke dag te bezorgen. Volgens Teuntje was Máxima zeer geïnteresseerd in het project. ‘Ze toonde oprechte belangstelling. We hebben het gehad over mijn rol als coach en hoe de kinderen een wens kiezen.’ Na het gesprek reikte Máxima certificaten uit aan de kinderen die aan het project hadden deelgenomen en tot slot werd er nog een groepsfoto gemaakt.

Teuntje merkt op dat het hele bezoek van minuut tot minuut geregeld was. ‘Maar ondanks die strakke planning, was de sfeer toch heel ontspannen’, zegt ze. ‘Het is ook zo’n leuk mens!’ Waarom de prinses uit alle scholen die aan De Uitdaging deelnamen nou juist de school van Teuntje koos, weet ze niet precies. ‘Ze wilde een school in Brabant bezoeken en hier waren nog geen certificaten uitgereikt. Dat zal het wel zijn’, gist ze.
«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK