Top 10 in aantocht

Nieuws | de redactie
27 juli 2009 | De ScienceGuide Top 10 zet de vrouwen en mannen die ertoe doen voor hoger onderwijs en kennis in het zonnetje. Laat ons weten wie volgens u de toppers in 2009 zijn. Weet u nog wie vorig jaar op 1 stond?Nieuwsbrief ScienceGuide – juli 2009, nummer 25

Hoger onderwijs

·    Minister Plasterk start een onderzoek naar de kwaliteit van het Engels van docenten in het hoger onderwijs. Op verzoek van de PVV.

·    Finse universiteiten zijn voortaan research-universiteiten, zo staat in de nieuwe hoger onderwijswet, met een sterke gerichtheid op de kenniseconomie.

·    Interne toezichthouders moeten hun werk beter gaan doen. Dat is de enige oplossing voor de crisis in het toezicht, zo betoogt financieel bestuurder Paul Doop (UvA/HvA).

·    Dankzij Cherpa kan al in 2012 de eerste serieuze wereldwijde ranking een feit zijn, zo vertelt CHE-directeur Frank Ziegele.

·    De ScienceGuide Top 10 zet de vrouwen en mannen die ertoe doen voor hoger onderwijs en kennis in het zonnetje. Laat ons weten wie volgens u de toppers in 2009 zijn. Weet u nog wie vorig jaar op 1 stond?

Wetenschap

·    Kunstmatige bossen op nanoschaal die schone energie kunnen produceren? Leidse onderzoekers hebben deze gedachte een stukje dichterbij gebracht door de structuur van lichtcollectoren van bacteriën te ontrafelen en na te maken.

·    Voor bèta’s met een brede interesse biedt de HAN nu een afstudeerrichting Technologie en Samenleving aan. Meer ontwikkelingen bij de HAN vindt u op de pagina Kennispodium.

·    De uitgave Bijzondere Bèta’s van Platform Bèta Techniek en ScienceGuide brengt mensen in beeld die met techniek hun stempel op de wereld hebben gezet. Op de Techtop wordt het boek gepresenteerd.

·    Het onderzoek van CERN is mede gebaseerd op een ontdekking van ’t Hooft. Jos Engelen, voorheen CERN, nu NWO-directeur, schetst in een speech hoe meer van dit soort ontwikkelingen gerealiseerd kunnen worden.

En ook

·    The King of Pop. De dood van Michael Jackson betekent de redding van zijn reputatie, zo denkt de Nijmeegse musicoloog Vincent Meelberg.
«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK