Bijbaan Tariq Ramadam

Nieuws | de redactie
17 augustus 2009 | Prof. Tariq Ramadan actief op omstreden Iraans medium. Prof. Arnold Mitchem bekritiseert Obama's beleid.

Nieuwsbrief ScienceGuide – augustus 2009, nummer 28

Onderwijsnieuws

·  Prof. Tariq Ramadan van de Eramus Universiteit onderhoudt een eigen, op het Westen gericht tv-programma, Islam & Life, op de CNN van het Iraanse regime, ook nu studenten en academici vervolgd worden.

·  De forse groei van de toestroom naar hbo en wo kon op Prinsjesdag weleens eerder een vloek dan een ‘blessing in disguise’ zijn. ScienceGuide analyseert de rooksignalen uit Den Haag.

·  Prof. Arnold Mitchem geeft een kritische analyse van het HO-beleid van president Obama, een vriend van hem uit Chicago. “In isolating an important and necessary pre-condition — financial aid — but failing to consider other dimensions of this phenomenon, the treatment is doomed to failure.”

·  Vijf hogescholen gaan met brancheorganisatie Fundeon in de bouw werven. Er is nieuw personeel met ervaring in de praktijk nodig, omdat de komende jaren veel leraren met pensioen gaan.

Onderzoeksnieuws

·  Vele bloemplanten verschenen en verspreidden zich zo’n 100 miljoen jaar geleden. Darwin snapte niet hoe dat kon. Nu verklaren Wageningse ecologen de slimme wijze waarmee ze hun omstandigheden aan eigen eisen wisten aan te passen.

·  Europa gaat nu ook de doctoraalfase inbrengen in het Erasmus Mundus programma. 13 joint programmes zijn aangewezen daarvoor, bij 65 universiteiten in Europa en 12 daarbuiten. Kunt u mee doen?

·  De werkloosheid onder jongeren is veel ernstiger dan gedacht. Wiemer Salverda, Instituut voor Arbeidsstudies (UvA), zegt dat dit vooral de mbo’ers raakt. GroenLinks vraagt het kabinet om een reactie op het artikel van ScienceGuide.

·  Fokko Oldenhuis, hoogleraar Religie en Recht (RUG), ontmythologiseert verhalen over ‘de dreiging van de sharia‘ in ons land. Al was het maar omdat bij de sportwereld en in de kerken zoiets al heel lang heel gewoon gevonden wordt.

En ook

·  Klimaat en geologie van Titan, de fascinerende maan van Saturnus, lijken steeds meer op die hier op aarde, hoe meer de Cassini-Huygens missie dieper bekeken wordt. Chemisch lijkt het duidelijk op onze planeet in de fase voordat leven ontstond.


Wilt u de Nieuwsbrief ook ontvangen? Klik hier
Redactie ScienceGuide – 020-4285371
Afmelden kan via info@scienceguide.nl


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK