Plasterk belooft meer geld

Nieuws | de redactie
18 augustus 2009 | Veel jongeren melden zich dit jaar aan voor een studie in het hoger onderwijs. Universiteiten en hogescholen krijgen de stijging van het aantal studenten bekostigd, zo heeft minister Plasterk toegezegd.

Plasterk: “Dat meer mensen hoger onderwijs gaan volgen, is goed voor Nederland. Dit kabinet heeft als nadrukkelijke doelstelling dat meer mensen kiezen voor hoger onderwijs; we zijn dus goed op weg. Deze generatie jongeren kan de hoogst opgeleide generatie ooit worden.

Ik kan me voorstellen dat het niet alleen het succes is van het gevoerde beleid, maar dat jongeren er in tijden van economische crisis en oplopende jeugdwerkloosheid, voor kiezen zich door een opleiding te wapenen voor de toekomst. Dat is niet alleen goed voor de maatschappij, maar ook voor mensen zelf.

De universiteiten en hogescholen staan voor een opgave. Hun zorg dat de toename van het aantal studenten voor hen financieel problematisch wordt, kan ik wegnemen: hoe meer studenten er komen, hoe meer geld de universiteiten en hogescholen van de rijksoverheid krijgen. Dat is de vaste systematiek.

Wel wordt het ook voor de instellingen flink doorwerken om de toestroom op te vangen, maar ik ken de Nederlandse universiteiten en hogescholen als flexibel en daadkrachtig en heb er alle vertrouwen in dat ze daar uit komen.”


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK