Excellent HBO bekroond

Nieuws | de redactie
14 juli 2010 | De opleidingen Master International Leisure and Tourism Studies en Master International Service Management van Stenden hogeschool zijn als ‘excellent’ beoordeeld. Dat betreft in het bijzonder het onderwijsprogramma, de voorzieningen en de interne kwaliteitszorg.

Op grond van het Accreditatiekader HBO Master zijn deopleidingen beoordeeld aan de hand van zes onderwerpen. De tweeinternationale Masters voldoen aan alle criteria en scoren op degenoemde onderdelen excellent. De NVAO vindt de focus opinterculturele en strategische aspecten en op persoonlijkleiderschap bij de Master International Leisure and Tourism sterkonderscheidend ten opzichte van andere internationaleMasteropleidingen. Dat geldt ook voor de Master InternationalService Management, die zich focust op service-organisaties, hunstructuur, strategie, processen en cultuur.

Klaas-Wybo van der Hoek van het CvB van Stenden hogeschoolnoemt deze beoordelingen “een bevestiging van de richting dieStenden te pakken heeft. We streven naar hoogwaardige opleidingenzowel op Bachelor- als Mastersniveau. Deze beide masters passenheel goed in het aanbod van Stenden, dat zich vooral ook richt ophoogwaardige opleidingen op het gebied van ServiceManagement.” 

Stenden heeft voor deze internationale Masters de toetsing vande opleidingen wel bewust laten uitvoeren door de hoogwardigeDuitse accreditatie-VBI FIBAA. “Dat is voor ons land wel bijzonder.Studenten hebben met deze Masters  daarnaast een Double Degreein het Nederlandse en het Engelse onderwijssysteem. Over de helewereld zijn er juist daardoor veel kansen voor onze afgestudeerdeMasters.”


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK