Van Keulen ook weg bij topteam

Nieuws | de redactie
4 februari 2013 | De nationalisering van SNS heeft ook gevolgen voor de topsectoren. Naast zijn functie bij SNS en het voorzitterschap van de Stichting Holland Financial Centre doet Sjoerd van Keulen namelijk ook afstand van zijn rol als boegbeeld van het topteam Hoofdkantoren.

In de in 2011 door Maxime Verhagen vastgestelde topsectoren was ook een plek ingeruimd voor de het topteam Hoofdkantoren. Doel van dit topteam is het verstevigen van de positie van Nederland als vestigingsland voor regionale hoofdkantoren door de het vestigingsklimaat voor ondernemers en kenniswerkers te verbeteren.

Boegbeeld van dit topteam was tot vorige week SNS-topman Sjoerd van Keulen. Het nationaliseren van deze bank heeft Van Keulen er toe gebracht naast zijn functie als topman ook zijn taken als voorzitter van het Holland Financial Centre, lid van de Raad van Commissarissen van APG, RvC-lid van MediQ en vicevoorzitter van het regieorgaan internationale acquisitie & vestigingsklimaat neer te leggen.

Het topteam Hoofdkantoren is niet de enige rol van Sjoerd van Keulen als politiek adviseur. CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt onthulde al dat de voormalig topman in opdracht van staatssecretaris van Financiën Frans Weekers ook onderzoek doet naar belastingconstructies. Een vrij saillante rol gezien de huidige ontwikkelingen.

Het Ministerie van Economische Zaken kon nog niet vertellen of er voor de functie van Sjoerd van Keulen als boegbeeld op korte termijn een vervanger zal worden aangewezen.  


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK