Inholland wint astronaut

Nieuws | de redactie
12 juni 2013 | André Kuipers gaat op werkbezoek bij de Pabo van Inholland. Hij loofde drie bezoeken uit tijdens de ‘Obama Summit’ over het leraarschap en vandaag worden deze toegedeeld bij ‘School aan Zet’.

De astronaut was een van de topdocenten in de ‘Glassroom’ die PBT en ScienceGuide tijdens de ‘Obama Summit’ op 13 en 14 maart in Amsterdam op het Beursplein organiseerden met OCW. Na zijn les over ‘leren in en van de ruimte’ maakte hij bekend op drie scholen zijn ervaringen met leraren en jongeren te komen delen en uitdiepen.

Op de ‘Impulsdag’ na de Summit – om de conclusies en lessen daaruit met het Nederlandse onderwijs te delen – konden de daaraan deelnemende instellingen hun gemotiveerd voorstel voor zo’n werkbezoek inleveren. Kuipers zou naar de pakkendste drie verzoeken komen, elk een in het PO en VO en bij een lerarenopleiding.

Rolmodel uit de ruimte

Uit de reeks voorstellen die waren ingediend, is dat van Inholland gekozen. De organisatoren waardeerden vooral de lichte zelfspot waarmee vanuit de Pabo werd bepleit dat Kuipers als rolmodel voor de leraar en de mannelijke studenten het debat komt zoeken in de opleidingen voor het basisonderwijs. Hen te boeien lukt niet altijd vanzelf en was volgens de mensen van Inholland een gave die men graag ook bij hem nog eens wilde leren. In de ‘Glassroom’ had Kuipers dat in een stampvol leslokaal van glas in elk geval nog eens bewezen.

ScienceGuide zal verslag doen van alle drie de werkbezoeken van de astronaut aan PO, VO en Pabo. Op die manier kunnen zijn ervaringen en de interactie met de studenten/scholieren en docenten ook de andere leraarsopleidingen weer gedeeld worden.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK