On the Agenda – Week 34, 2019

Nieuws | de redactie
23 augustus 2019 | In de On the Agenda van deze week gaat het onder meer over een onderwijscrisis in Groot-Brittannië die een hele generatie studenten dupeert. Er zijn protesten van studenten in Hong Kong. De mogelijkheden van kunstmatige intelligentie in het onderwijs worden besproken en het gaat het heel veel over Italië.
Rome, Italy

Take 1 – Education

In Groot-Brittannië lijkt een verloren generatie studenten op te groeien die onder druk van politieke invloeden straks een diploma hebben dat steeds minder waard is. In Hong Kong slaan de protesten tegen Chinese invloeden nu ook over naar universiteitscampussen. Gaat die Chinese invloed straks nog verder als hun plannen voor kunstmatige intelligentie in het onderwijs doorgang vinden?

Take 2 – Research

Zorgen om grootschalige zelfcitaties in de wetenschap. Onderzoekers in Brazilië onder druk nu Bolsonaro de belangrijkste wetenschapsfinancier geen geld meer geeft. En een Duitse deal rond open access met uitgever SpringerNature.

Take 3 – Italy

Alles over Italië waar een nieuwe regeringscrisis het land in politieke chaos dompelt. Wat betekent dat voor de economie, en voor Europa?


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
«

ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.

Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan

OK