‘Material Valley’ op komst

Nieuws | de redactie
30 januari 2006 |

Silicon Valley is voor Oost Nederland en de UTwente niet genoeg. In de regiegroep Triangle, bestaande uit vertegenwoordigers van het bedrijfsleven, kennisinstellingen en regionale overheden is de “Visie Triangle” over innovatie in Oost-Nederland ontwikkeld. Hierbinnen wordt ingezet op de versterking van de drie bestaande kennisgebieden in Overijssel: voeding, gezondheid en technologie. Ook op het terrein van materialentechnologie is een effectieve verbinding tussen bedrijfsleven en onderzoek, met name de Universiteit Twente, beoogd. Vooral in de wisselwerking tussen materialenonderzoek (nanotechnologie) en maatschappelijke toepassingen in gezondheid, sport en veiligheid. Een verdergaande samenwerking tussen bedrijfsleven en onderzoek kan de basis leggen voor een cluster van innovatieve startende ondernemingen in Twente. Koninklijke Ten Cate is hierbij nauw betrokken omdat het functionele materialen produceert op basis van een symbiose van textieltechnologie en chemische procestechnologie. De producten worden internationaal toegepast op het gebied van hoofdzakelijk veiligheid en bescherming, milieu en infrastructurele toepassingen, sport en de lucht- en ruimtevaart. Het plan Material Valley wil een aanzet en bijdrage leveren teneinde de knelpunten op te lossen. Rond Nijmegen (Health Valley) en Wageningen (Food Valley) zijn belangrijke clusters van bedrijven en kennisinstellingen aanwezig op het gebied van voedseltechnologie en gezondheid. Samen met de clusters in Twente vormen deze initiatieven de basis voor verdere combinaties.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK