Harvard verliest president

Nieuws | de redactie
23 februari 2006 | De ongelukkige opmerkingen over vrouwelijke hoogleraren en de geschiktheid van vrouwen voor topfuncties in bèta-wetenschappen kosten Larry Summers alsnog zijn baan als CvB-voorzitter van Harvard. Het leek na zijn door het stof wentelende excuses daarvoor, dat de Faculty of Arts and Sciences hem had vergeven. Maar er werd een nieuwe stemming aangekondigd over een motie van wantrouwen op 28 februari en Summers hield de eer aan zichzelf. Opmerkelijk genoeg zijn de studenten van Harvard verontwaardigd en staan achter Summers.

Hun blad, de Crimson, schrijft onder meer: “At the risk of deifying a president this page has often disagreed with, we stand unconvinced and unimpressed by the latest Faculty-led outburst against Summers. Further, we urge the remaining disgruntled members of the Faculty of Arts and Sciences, in the absence of substantive disagreement with Summers — and there does not seem to be much — to press on with the important issues facing the University.” De voorzitter had als minister van Financiën onder Clinton en in zijn functie bij de universiteit een uitstekende naam opgebouwd als kundige manager en penningmeester. Summers poogde om met extra investeringen van 50 mln $ in kansen voor vrouwen in de bètafaculteit en een taskforce om meer vrouwen te werven voor leidende posities zijn reputatie op te krikken, maar zijn tegenstanders bleven hem verwijten maken


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK