Tweede Kamer in het slop rond technologie

Nieuws | de redactie
14 februari 2006 |

De themacommissie technologiebeleid van de Tweede Kamer ligt zo goed als stil, onder meer door een mislukt experiment met digitaal vergaderen. De bestaande hokjesgeest van de vaste Kamercommissies moest voor dit onderwerp worden doorbroken, zo was de ambitie. Afgelopen jaar organiseerde de commissie – geleid door Lousewies van der Laan van D66 –  slechts drie bijeenkomsten, waarbij parlementariërs werden bijgepraat over onderwerpen als cybercriminaliteit en nanotechnologie. PvdA’er Van Dam vreest daarom dat de boodschap niet zal beklijven: ‘Wat ik niet zie, is dat deze onderwerpen nu duurzaam op de agenda zijn geplaatst.’ ‘Met het ontwikkelen van een visie zijn we in de eerste fase begonnen, maar dat is in het slop geraakt’, erkent CDA’er Hessels. Volgens Van Dam is het juist aan de voorzitter om onderwerpen te agenderen. ‘D66 wilde deze commissie graag voorzitten.’


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK